Opdracht: Faculteit bedrijfseconomie wetenschappen
samenwerking:          atelier kempe thill – rotterdam

Opdrachtgever: universiteit hasselt
Locatie: Hasselt
Datum ontwerp: 2017-2018
datum realisatie:      niet gekend

In samenwerking met Atelier Kempe Thill werd in 2016 de wedstrijd gewonnen voor het nieuwe Campusgebouw BEW voor de Universiteit Hasselt. Het nieuwe univestiteits gebouw, met een vloeroppervlakte van ongeveer 12.000 m2 wordt gezien als katalysator voor de ontwikkeling van het studentenleven op de campus Oude Gevangenis-site.

Door het ontwikkelen van een kwaliteitsvolle agora in combinatie met een groen en centraal plein en een flexibel auditorium ontstaat een campusbrede voorziening welke spontane ontmoeting, sociale interactie en grootschalige bijeenkomsten mogelijk maakt.

De agora vormt het “hart” van het gebouw maar is gelijktijdig ook het ruimtelijke centrum van de campus. De agora is door haar centrale ligging vanuit alle gebouwen goed zichtbaar, eenvoudig toegankelijk en wordt zo een zone voor spontane ontmoeting en recreatief verblijf.

De synergie tussen het interieur van de agora en het exterieur van het groene centrale plein wordt gemaximaliseerd. De agora heeft een driezijdige glazen gevel en biedt als grote foyer zicht op het groen, de bomen en het leven op de campus.

De twee auditoria worden op de verdieping boven de agora geplaatst en deze worden direct vanuit de agora ontsloten. De auditoria bieden ruimte voor meer dan 500 bezoekers en worden verlicht met natuurlijk daglicht, wat voor een zeer aangenaam verblijfsklimaat zorgt.

 

Projectfiche in pdf